De beste manier om die mooie momenten vast te leggen

Een bruiloft, familievakantie of een complete dag erop uit vastleggen om het later allemaal op je gemak in de huiskamer nog eens her te beleven. Waardevolle herinneringen laten zich niet altijd goed beschrijven en wat is er nu beter dan met een camcorder deze herinneringen voor altijd veilig te stellen. Een camcorder kun je in verschillende maten en variaties kopen. Met name de kwaliteit en de manier waarop beeldmateriaal wordt opgeslagen zijn belangrijke verschillen die je in overweging kunt nemen bij de aanschaf van een camcorder.

 

De belangrijkste kenmerken van een goede camcorder

Doorgaans kunnen we de videocamera in drie verschillende soorten onderverdelen. De meest bekende is de camcorder. Dit apparaat is handig voor dagelijks gebruik en ideaal om welke gelegenheid dan ook voor eeuwig vast te leggen. De actioncam is net zo bekend, maar wordt alleen in specifieke situaties gebruikt. De naam zegt het al: wanneer er snelle actie opgenomen moet worden en de camera het beeld allemaal feilloos moet kunnen volgen. Kenmerkend voor de actioncams is dat deze in vele vormen te koop zijn. Er zijn bijvoorbeeld actioncams die je op een helm of op het dashboard van de auto kunt plaatsen. Ook zijn er actioncams beschikbaar die je op het voorhoofd, aan je arm of op de borst kunt bevestigen. Tot slot zijn er de 4K camera’s die doorgaans alleen door mensen voor professionele doeleinden worden gebruikt.

 

Nog nooit van 4K Full HD gehoord?

Dat kan kloppen, want nog niet zo lang geleden was de beste kwaliteit die opnames met een videocamera konden bieden de Full HD kwaliteit. Bij filmen in Full HD worden alle beelden opgeslagen in een formaat van 1920×1080 pixels. Bij de nieuwe en meer geavanceerde 4K Ultra HD technologie worden beelden in een veel grotere pixel resolutie opgeslagen, namelijk 3840 x 2160 pixels. Wanneer je een videocamera koopt met 4K Ultra HD is het wel belangrijk dat je ook een afspeeltoestel hebt die deze nieuwe kwaliteitsnorm kan afspelen. Vrijwel elke moderne videocamera is uitgerust met een zoomfunctie. Hiermee kun je de leukste momenten nog dichterbij halen. Let er op dat des te hoger de zoomresoltie, des te beter dit de kwaliteit van het beeld tegemoet komt.

Welke videocamera is geschikt voor mij?

De meeste mensen zullen een camcorder gebruiken om dagelijkse gebeurtenissen vast te leggen. Dat is ook de meest handige keuze. Deze toestellen zijn relatief voordelig in de aanschaf en compact om mee te nemen. Daarnaast bieden ze goede kwaliteit en kun je de opnames op vrijwel elk toestel eenvoudig afspelen.

 

Vorig artikelHond verkoelen
Volgend artikelMelamine borden

Leuk om te lezen

Ontdekken

Vlot je auto verkopen doe je zo

Als je een andere auto op het oog hebt, niet langer een auto nodig...

Melamine borden

Melamine borden zijn handig in gebruik, zeker als je gaat kamperen. Melamine borden zijn...

De beste manier om die mooie momenten vast te...

Een bruiloft, familievakantie of een complete dag erop uit vastleggen om het later allemaal op...

Hond verkoelen

Op warme dagen is het natuurlijk extra prettig als u op welke manier dan...

De voordelen van een hoogtewerker

In plaats van dat mensen nu op vakantie gaan, zie ik dat steeds meer...

De mooiste en gezelligste dorpjes van Vlaanderen

Vlaanderen telt een verbazend aantal mooie dorpjes waar we vaak voorbijreden. Als wij Nederlanders...