Blog

De voordelen van een hoogtewerker

In plaats van dat mensen nu op vakantie gaan, zie ik dat steeds meer mensen lang uitgestelde klusproject eindelijk zijn begonnen. Ik zie veel mensen die een dakkapel laten plaatsen, eens goed de tuin onder handen nemen, of even wat buitenschilderwerk doen. Ik krijg er helemaal klus-kriebels van. Aan iedereen die dit jaar voor een lange tijd hoog boven de grond gaat werken raad ik het aan om eens te kijken naar een hoogtewerkers. Ik zelf ga bijvoorbeeld alle houten panelen van mijn huis opnieuw verven. Dat betekent normaal gesproken dat ik wel een aantal dagen op een ladder sta. Maar dit jaar ga ik het anders doen. Ik ga een hoogtewerker gebruiken. En omdat het klusseizoen is begonnen wil ik graag iedereen op de hoogte brengen van alle voordelen van een hoogtewerker.

 

Verschillende soorten hoogtewerkers

Er bestaan zeer veel verschillende soorten hoogtewerkers. Zo zijn er bijvoorbeeld mobiele autohoogwerkers, knikarm hoogwerkers en schaarhoogwerkers. Er zijn nog veel meer verschillende soorten, maar ik zal focussen op schaarhoogwerkers. Deze hoogtewerkers zijn namelijk ideaal voor als u onderhoud gaat doen aan de zijkant van uw huis. Deze hoogtewerker gaat alleen omhoog en omlaag. Ze steken nergens uit en hebben dus ook niet veel ruimte nodig. Dat maakte een schaarhoogwerker ideaal voor het verven van de houten panelen rond mijn huis. Maar waarom zou ik zo veel moeite doen? Waarom gebruik ik niet gewoon een ladder? Hier heb ik verschillende redenen voor.

 

Veiligheid en efficiëntie

Allereerst vind ik het erg onveilig om op hoog niveau te verven terwijl ik alleen maar op een ladder sta. Je wilt altijd nog net eventjes dat kleine hoekje hoog bovenin meenemen. Zeker als u voor een lange tijd op een ladder staat kan dit al snel gevaarlijk worden. In een hoogtewerker staat u veilig boven de grond. Daarnaast kunt u veel efficiënter werken in een hoogtewerker. In bijvoorbeeld een schaarhoogwerker heeft u veel meer beweegruimte dan op een ladder. Dat betekent allereerst dat u gewoon uw verfblik kan meenemen, maar ook dat u veel efficiënter te werk kan gaan. U hoeft nu namelijk niet meer voor elke halve meter weer naar beneden te gaan om de ladder te verplaatsen. Tot slot kunt u vaak de hoogwerker vanaf de cabine besturen. Dus die ene keer dat u de hoogwerker moet verplaatsen hoeft u niet eens naar beneden te gaan. Uiteraard brengen hoogwerkers kosten met zich mee, maar u gaat dat wel veel veiliger en efficiënter te werk. Er zijn veel webwinkels waar u een hoogtewerker kan huren. Dus voor de volgende keer dat u op een hoog niveau gaat verven, denk dan aan de mogelijkheid van een hoogwerker.  

Laat een antwoord achter