Hond verkoelen

Op warme dagen is het natuurlijk extra prettig als u op welke manier dan ook even een verkoeling kunt opzoeken. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw geliefde huisdieren. Juist deze dieren hebben zelf vaak moeite om zich af te kunnen koelen. Bij Medpets zijn er verschillende artikelen aan te schaffen die u kunnen helpen om uw hond te kunnen verkoelen tijdens warme dagen. Naast het voorzien van heerlijk koud water en het aanbieden van een verkoeld plekje in de schaduw zijn er nog veel meer mogelijkheden. Juist bij honden is oververhitting iets wat snel op de loer ligt. Dat komt omdat uw hond nauwelijks zweetklieren heeft en daardoor lastiger afkoelt dan dat wij dat als mens kunnen. Het is dan ook erg belangrijk dat u als baasje ervoor zorgt dat uw hond tijdig de nodige verkoeling krijgt.

Cooling matten

Een mooi artikel dat u kunt aanschaffen en gebruiken voor het hond verkoelen is een cooling mat. Deze koelmatten zijn te verkrijgen in veel verschillende formaten. Zo zit er altijd een exemplaar tussen die groot genoeg is voor uw hond. Deze koelmatten zijn ook nog een gemakkelijk op te rollen zodat u de mat bij veranderende weersomstandigheden makkelijk kunt opbergen, maar u de mat ook gemakkelijk mee kunt nemen als u met uw hond op stap gaat. De matten werken eigenlijk heel simpel. Het principe van deze matten is dat de aanraking van de hond met de mat voldoende is om te kunnen koelen. Het werkt dus op lichaamscontact en niet met water of elektriciteit. Ook hoeft u de mat niet eerst in de vriezer te leggen om te zorgen dat deze koud wordt. De mat kan gebruikt worden in allerlei ruimtes, zoals in de bench, auto of in de mand.

Verkoelende vesten

Wanneer u met uw hond een stukje gaat wandelen tijdens een warme dag dan is het natuurlijk prettig dat uw hond ook tijdens het wandelen wat verkoeling tot hem kan krijgen. Hier kunt u voor zorgen door de aanschaf van een verkoelend vestje voor uw hond. Dit zijn speciaal op maat gemaakt vesten die verkoeling geeft aan uw trouwe viervoeter. Deze vesten worden bevestigd om de middel van uw hond zodat het comfortabel zit en uw hond er geen hinder van ondervind tijdens de wandeling. Zo kunt u er samen op uit gaan zonder zorgen te hebben over de warmte die uw hond ervaart.

Leuk om te lezen

Ontdekken

De beste manier om die mooie momenten vast te...

Een bruiloft, familievakantie of een complete dag erop uit vastleggen om het later allemaal op...

Hond verkoelen

Op warme dagen is het natuurlijk extra prettig als u op welke manier dan...

De voordelen van een hoogtewerker

In plaats van dat mensen nu op vakantie gaan, zie ik dat steeds meer...

De mooiste en gezelligste dorpjes van Vlaanderen

Vlaanderen telt een verbazend aantal mooie dorpjes waar we vaak voorbijreden. Als wij Nederlanders...