Vlot je auto verkopen doe je zo

Als je een andere auto op het oog hebt, niet langer een auto nodig hebt of die tweede auto van de hand wil doen, komt de vraag hoe je dit het beste aanpakt. Je wil een correcte prijs voor je auto en liefst niet al te veel gedoe met papieren en formaliteiten. Koop je een nieuwe auto, dan heb je nog de mogelijkheid om de oude aan de garage over te laten, in het andere geval moet je zelf op zoek gaan naar mogelijke kopers met alle rompslomp die erbij komt kijken.

Particulier je auto verkopen

Niets moeilijk aan denk je om een koper te vinden voor die, vind je zelf, uitzonderlijk goede tweedehands auto die je in de aanbieding hebt. De auto is netjes gepoetst, je bent nog langs de garage geweest voor een laatste nazicht en je hebt het keuringsattest voor verkoop op zak. Maar hoe ga je nu die auto aan de man brengen? Je kunt een post op je sociale media plaatsen of een melding op de auto aanbrengen, maar hiermee zul je maar een beperkt publiek bereiken helaas en dus het risico lopen dat je nog lange tijd aan de auto, en de bijbehorende kosten, vasthangt.

Je auto verkopen via een online platform

Gelukkig heb je nog een andere mogelijkheid, namelijk je auto verkopen via een online platform. Hier hoef je alleen maar je auto aan te melden, waarna een medewerker je contacteert voor de gegevens van de auto en enkele foto's. Wanneer je auto op het platform geplaatst wordt, kunnen opkopers er een bod op uitbrengen. Het grote voordeel is dat jij op die manier het hoogst uitgebrachte bod ontvangt en je nog altijd zelf beslist of je hier op ingaat of niet. Beslis je om dit wel te doen, dan wordt je auto opgehaald en krijg je het overeengekomen bedrag uitbetaald. Een online platform geeft je de zekerheid dat je de best mogelijke verkoopprijs krijgt en hoef je je geen zorgen te maken over de administratieve molen die op gang komt bij een verkoop.

Wat met een schadeauto?

Een schadeauto verkopen is helemaal een moeilijke opdracht. Particulier zul je hiervoor slechts zelden een koper vinden en wellicht ben je zelf niet genoeg vertrouwd met de autosector om een betrouwbare opkoper te vinden. Een auto mag dan wel schade hebben opgelopen, dat wil nog niet zeggen dat je er geen correcte prijs meer moet voor krijgen. Ook nu kun je gebruik maken van het online platform dat aanbieders en opkopers met elkaar in contact brengt. 

Vorig artikelMelamine borden

Leuk om te lezen

Ontdekken

Vlot je auto verkopen doe je zo

Als je een andere auto op het oog hebt, niet langer een auto nodig...

Melamine borden

Melamine borden zijn handig in gebruik, zeker als je gaat kamperen. Melamine borden zijn...

De beste manier om die mooie momenten vast te...

Een bruiloft, familievakantie of een complete dag erop uit vastleggen om het later allemaal op...

Hond verkoelen

Op warme dagen is het natuurlijk extra prettig als u op welke manier dan...

De voordelen van een hoogtewerker

In plaats van dat mensen nu op vakantie gaan, zie ik dat steeds meer...

De mooiste en gezelligste dorpjes van Vlaanderen

Vlaanderen telt een verbazend aantal mooie dorpjes waar we vaak voorbijreden. Als wij Nederlanders...